آغاز هشتمین سال فعالیت انجمن داستان سیمرغ نیشابور
✍ هشتمین سال فعالیت انجمن مستقل و مردمی «داستان سیمرغ نیشابور» را در شرایطی آغاز میکنیم که دو تابستان کرونایی را با تمام سختیهایش پشت سرگذاشتیم و میتوانیم این تابستان را بدون ماسک در فضایی باز بگذرانیم.
🔷 در این دو سال، هموطنان زیادی به علت کرونا جان خود را از دست دادند و یا آسیب سخت اقتصادی دیدند.
🔶 سر تعظیم فرود میآوریم در مقابل کادر درمان که با تمام وجود ایثار و از جانگذشتگی خود را به نمایش گذاشتند.
🔷 امروز، با افزایش قیمت کاغذ و هزینههای جانبی برای انتشار کتاب، یک کتاب سادهٔ ۲٠٠ صفحهای به قیمت صدهزار تومان رسیده است؛ با این قیمت بالا چطور انتظار داریم که مردم #کتاب بخوانند و یا چراغ کتابفروشیها و در نهایت آگاهی و دانش روشن بماند!؟
🔶 در ظاهر گویاست؛ مدیران ارشد حوزهٔ فرهنگ و هنر، برنامهای برای آینده ندارند و مثل همیشه، باید صبر پیشه کنیم. متاسفانه تمام حوزههای فرهنگ و هنر و همچنین نشر و کتاب دچار رکودی بزرگ شده است، در کتابفروشیها خبری از علاقهمندان به کتاب نیست.
🔷 در حال حاضر با هزینههای سرسامآور موادغذایی و مایحتاج ضروری یک خانواده ۴ نفره و با درنظرگرفتن هزینههای جانبی، مبلغی برای خرید یک کتاب در ماه وجود ندارد. با این قیمت بالای کتاب چطور انتظار داریم که مردم به کتابفروشیها بیایند؟ حالا که کرونا تمام شده است، بهنظر وضعیت فعلی ربطی به کرونا و قدرتهای خارجی نداشته و صرفا از برنامهریزیهای غلط و سلیقهای نشأت میگیرد!
🔶 مدیران ارشد باید بدانند جامعهای که دو سال تلخ و سخت کرونایی را پشتسر گذاشته چه میخواهد، چگونه باید تولیدات فرهنگی و هنری در اختیارشان بگذارد و چه تولیداتی برایشان بسازد. چرا دیگر مردم تلویزیون و سینما نمیبینند؟ چرا در برخی شهرستانها قوانین سلیقهای، اعمال میشود؟ بهنظر میرسد مشکلات بسیاری در حوزهٔ فرهنگ و هنر و به ویژه کتاب وجود دارد.
🔷 «انجمن داستان سیمرغ نیشابور» به عنوان یک سازمان مردمنهاد در سالهای گذشته به اهداف خود در حوزهٔ ادبیاتداستانی رسیده و در این زمينه میتواند برای سایر نهادها الگوساز باشد. این انجمن در سالهای گذشته در رابطه با نویسندگان، در رابطه با علاقهمندان به داستان و داستاننویسی فعال بوده و توانسته يک ارتباط فرهنگی و هنری بهوجود بياورد. اين نگاه وجود دارد که «انجمن داستان سیمرغ نیشابور» میتواند برای خيلی از مسائل فرهنگی و هنری که بايد اتفاق بيفتند و حتی به مدیرانی که قرار است در عرصه فرهنگ و هنر خدمت کنند، پيشنهاد دهنده باشد.
🔶 تاریخ، سرشار از قصههای تلخی است که بشر تجربه کرده است. پیامدهای طاعون قرن چهاردهم، دو جنگ بزرگ جهانی، بحران اقتصادی، ناآرامیهای اجتماعی، فساد اخلاقی، افزایش قیمتها، حرص و طمع. وُلتِر میگوید: «تاریخ هرگز خود را تکرار نمیکند. این انسان است که خود را تکرار میکند.»
🔷 سخن را با پند حکیم فردوسی به پایان میرسانیم؛ که میفرماید: «نماینده شب به روز سپید/ گشاینده گنج پیش امید/ همه رنجها گشته آسان بدوی/ برو روشنی اندر آورده روی»
✍ مصطفی بیان / مدیر انجمن داستان سیمرغ نیشابور
تیر ماه ۱۴٠۱