جشن رونمایی کتاب غذا در قرآن

سومین مهمانی کتاب در نیشابور به کتاب «غذا در قرآن» نوشته‌ی مهندس مصطفی بیان )با مقدمه و تحت نظارت دکتر علیرضا بیان) اختصاص یافت.

چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳، کاروانسرای عباسی نیشابور در ادامه ی جلسات رونمایی و معرفی کتاب که به همت کلبه کتاب کلیدر و نشر شادیاخ نیشابور برگزار می شود پذیرای جمعی از دوستداران کتاب بود. این جلسه با حضور مولفین کتاب و نیز حجت الاسلام و المسلمین حسن مهدوی نیا، دکتر سروش کفائی، دکتر محمد احمد آبادی، دکتر هادی خیری، دکتر نرگس سخاوتی و جمع زیادی از دوست داران کتاب، برگزار شد.

دکتر علیرضا بیان در ابتدای مراسم، سخنانش را با محور «انگیزه معنوی» کتاب آغاز کرد و گفت: «انگیزه تالیف این کتاب به مراتب نورانی تر، معنوی تر و زیباتر از نتیجه کار است. البته نتیجه این کار با توجه به آیات قرآن، زیبایی خودش را دارد. اما آن چیز که از آن منورتر است؛ انگیزه معنوی مولف این کتاب است.» دکتر بیان به انتظار از مسئولین شهر اشاره کرد و ادامه داد: «انتظار ما این است که مسئولین ما بیش از این به پتانسیل ها و عوامل بالقوه که در جوانان ما وجود دارد بها بدهند.» علیرضا بیان که دکترای داروسازی دارد و پدر مولف کتاب است اضافه کرد: «خوشحال هستم که پسرم، مصطفی با تلاش و پیگیری خود و به کمک و همیاری اساتیدش باعث شد با این که تمام فضا برایش آماده نبود؛ این عامل بالقوه را به حد امکان بالفعل تبدیل کند.»

در ادامه، حجت الاسلام و المسلمین حسن مهدوی نیا استاد و مدرس قرآن گفت: «آقای مصطفی بیان در خدمت قرآن کریم و اهداف ولایت، با جسارت، همت و قدرت رازی از رازهای قرآن را گشود و مایه ی افتخار است که این کتاب به عنوان اولین کتاب ایشان تالیف بشود و آن هم در نیشابور! زیرا چاپ و نشر چنین کتاب هایی در قم و تهران فراوان و عادی به نظر می رسد؛ ولی تالیف چنین کتابی در شهر نیشابور قابل تقدیر و ستایش است.»

وی در ادامه در مورد نکته های قرآنی این کتاب صحبت کرد و اشاره کرد که واژه «أَكْل» و مشتقات آن در قرآن کریم ۱۰۹ بار در ۱۰۱ آیه و ۴۰ سوره قرآن کریم آمده است.حجت الاسلام و المسلمین مهدوی نیا در ادامه صحبت هایش به سه معنای واژه «اکل» در قرآن که «خوردن»، «مصرف کردن» و «بهره مند شدن» است، اشاره کرد.

در ادامه، مصطفی بیان نویسنده کتاب و کارشناس علوم و صنایع غذایی با اشاره به آیات ۲۴ تا ۲۷ سوره عبس به این که «انسان باید به غذای خویش بنگرد» تاکید کرد و توضیح داد غذایی كه هر انسان می خورد با يک دگرگونى، جزء بافت وجود او مى‏شود و اگر به او نرسد به زودى راه نابودی را پيش مى‏گيرد و به همين دليل قرآن از ميان تمام موجودات، روى مواد غذایى، آن هم موادى كه از طريق گياهان و درختان، عائد انسان مى‏شود تكيه كرده است. نویسنده کتاب «غذا در قرآن» ادامه داد: «انسان بايد درست بنگرد كه سرچشمه اصلى علم و دانش او، كه غذاى جسمانی و روحانى او است، از كجا است. مبادا از سرچشمه آلوده‏ای، تغذيه شود و روح و جسم او را بيمار كند و يا به نابودی افكند.»

ghazaa dar ghoran

وی در پایان صحبت هایش گفت: «این کتاب نتیجه ی سه سال تحقیق و پژوهش در مورد تغذیه، مواد غذایی و خوراکی هایی است که خداوند متعال در قرآن ذکر کرده است. امروز بعد از چاپ این کتاب به این نتیجه رسیده ام که به راستى هر يک از مواد غذایى، ميوه‏ها، دانه‏ها، سبزیها، غذاهای حلال و حرام براى خود، دنيای شگفت‏انگيزى دارند كه مدتها مى‏توان روى آن ها مطالعه كرد، و درس هایی از آن ها آموخت كه در تمام عمر به ما روشنایی و بينش مى‏دهد.»

در پایان این مراسم دکتر سروش کفائی و دکتر محمد احمد آبادی در مورد اهمیت کتاب و مبحث «سلامت» از دیدگاه مصرف کننده مواد غذایی سخنانی ایراد کردند.

لازم به ذکر است کتاب «غذا در قرآن» در ۲۸۰ صفحه و با قیمت ۱۲۰۰۰ تومان توسط انتشارات آهنگ قلم مشهد منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *